Un relat en primera persona per a la celebració dels 25 anys del Centre de Formació del Laberint en forma de vídeo i llibret informatiu.
Aquí, conceptualitzo, genero el contingut i coordino l’edició d’un llibret del recorregut del centre
o d’un vídeo, amb les entrevistes als protagonistes de la història del centre [treball de càmera i edició de Cris Gambín].
25 ANYS DEL CENTRE DE FORMACIÓ DEL LABERINTAjuntament de Barcelona · Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat
Com explicar el Handmade Festival en el seu procés de llançament. Com explicar-lo en un moment d’assentament i canvi. En aquests dos moments, enfilem la definició del discurs: el relat inicial al 2014 i la narrativa renovada al 2019, des del ‘claim’ ’Vine, que a casa s’hi està molt bé’ i encara nous espais per al 2020. Sondejos interns i de públic per acompanyar un nou discurs del festival, definició i creació de narrativa i del procés de visibilitat inicial amb una mirada externa, després, per arrencar la comunicació.
HAMDMADE FESTIVAL Evident Events
Començar a donar veu, fer visible, a una associació amb una llarga història en un nou moment, en l’inici d’una nova etapa. Des d’aquí, creem l’espai i la dinàmica perquè els socis posin paraula per definir el relat, per començar-se a explicar i crear els espais per ser vistos. Un acompanyament per la creació del relat i una mirada externa per arrencar la nova web.
ASSOCIACIÓ PROVINCIAL D’ESTACIONS DE SERVEI DE LLEIDAApes Lleida
Els relats dels treballadors que cuiden els parcs i jardins de Barcelona emmarcats en el projecte Enfortim, impulsat per la Direcció d’Espais Verds i Biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta és la proposta per donar visibilitat interna a les persones i els processos de la cura del verd de la ciutat. I aquesta és la proposta que pren forma i m’encarrego de coordinar i crear, des de la gravació fins a l’edició [amb el treball de càmera i edició de vídeo de Cris Gambín].
#HISTÒRIES DEL VERD BCNAjuntament de Barcelona | Parcs i Jardins de Barcelona, Institut Municipal
L’estrena de ‘Maüra filla de la terra’ al festival Temporada Alta de Girona és el fil que estirem per a donar una empenta a la visibilitat de la Cia Sifó. L’espectacle és el punt de sortida de l’embranzida per donar claredat a la web i crear un material i un procés consistent per acompanyar l’estrena de ‘Maüra’. Més endavant, acompanyo el procés per rendreçar el discurs de la Cia Sifó i que va deixant espai, també, a l’impuls d’un discurs personal de la seva ànima, Marta Gorchs.
MAÜRA FILLA DE LA TERRACia SIfó
Començar a explicar un projecte de vida, un projecte únic en primera persona. I fer-ho en tots els formats: a la xarxa, als mitjans i en viu. Així vaig acompanyar el llançament de ‘Summits of my life’ de Kilian Jornet al Palau de la Música de Barcelona per endreçar i donar forma als formats, a l’acció de comunicació. Un procés centrat en un esdeveniment en viu i amb públic, del que vaig dirigir i coordinar la posada en escena i la visibilitat als mitjans.
SUMMITS OF MY LIFE Kilian Jornet
En el llenguatge emocional situar un cap, un cos i un cor en un indret determinat. Per exemple: una tristor i una alegria ubicats al dit petit de la mà esquerra.
Així ens vam presentar durant tres anys en aquesta proposta que vam publicar al magazín cultural digital Catorze. La Laura Garcia Jordan escriu. La Maria Beitia il·lustra.
I així vam donar veu i cos a una reubicació vital viscuda i sentida en pròpia pell.
REUBICACIONS DE VIDAÀlbum il·lustrat > Avui, les Reubicacions de vida es poden tocar i olorar en un làlbum il·lustrat amb el suport de la dissenyadora Victoria Pazmiño i després d'una campanya de microfinançament.
El cas Carmel és la història d’un desastre que es podria haver evitat. I sobre aquesta afirmació es vesteix aquest assaig periodístic, que pren forma poc després de l’accident a Barcelona, al 2005. Un relat amb els testimonis d'experts (geòlegs, psicòlegs, enginyers, representants veïnals, periodistes...) per explicar les causes i les conseqüències d’una crisi que va transcendir els límits del barri fins a l’escena política.
EL CARMEL, FERIDA OBERTA. De l’esvorant al 3%Editorial Mina
Cada any arriben a Catalunya estudiants de tot el món. Per facilitar-los l’arribada, l’Intercat ofereix recursos que els acompanyi a introduir-se en la llengua i cultura catalanes. Des d’aquí, sorgeix la guia ‘80 pistes. Guia de butxaca per tenir una bona estada’ . Vaig formar part de l’equip de creació de continguts i redacció.
80 PISTES. GUIA DE BUTXACA PER A UNA BONA ESTADAIDESCAT
La Fundació b_TEC impulsa el desenvolupament i la gestió del
Campus Diagonal-Besòs a Barcelona amb un patronat format per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Generalitat de Catalunya i les administracions locals. Entre 2011 i 2013 vaig acompanyar la comunicació de la Fundació, amb una atenció especial a la Barcelona Global Energy Challenges, un esdeveniment internacional de referència en el sector d’energia de Barcelona, i l’edició de la memòria anual de la fundació.
FUNDACIÓ b_TECCampus Diagonal-Besòs
Aprofitem el 25 aniversari per enfortir el discurs de la Fundació Tallers i
donar-li visibilitat. I des d’aquí acompanyo a bastir l’eix comunicatiu per enfilar la celebració. Pren forma amb la conceptualització i coordinació d’un vídeo corporatiu amb la veu i la cara de les persones que en formen part i un acte per a treballadors, socis i institucions que aplega més de 650 persones a Santa Coloma de Gramenet.
25 ANIVERSARIFundació Tallers
Abans de sortir al carrer, el diari ARA va recórrer pobles i ciutats per explicar-se amb la veu i la cara alguns dels professionals, encapçalats per Carles Capdevila, que donaven l’impuls al rotatiu. Vaig dirigir i coordinar el procés de comunicació que va culminar en la presentació al Palau de la Música.
ARA TOUR · llançamentARA diari
La Fundació Acollida i Esperança és una entitat sense ànim de lucre dedicada a crear espais d'acollida i atendre persones que pateixen exclusió social, especialment persones afectades pel VIH/sida sense recursos econòmics, personals ni suport familiar. Al 2010, vam engegar un procés per donar vibilitat a les persones, al treball i a la missió que va culminar amb l’edició d’un documental corporatiu amb les veus de les perones que conformen l’amalgama del projecte.
FUNDACIÓ ACOLLIDA I ESPERANÇAvisibilitat · documental
NIU és un quadern de reflexió fet a l’Empordà. Una plataforma, un altaveu, que neix per a portar il·lusió, entusiasme i esperança a un món ple de dubtes. Una manera de descobrir que un altre món és possible a través de diverses veus que comparteixen un territori i una mirada respectuosa i de cura cap la vida.
Formo part de l’equip editor i escric com a col·laboradora.
>> https://niu-emporda.org/NIU. Quadern de reflexió NIU
NIU Quasdern de reflexió